TREenit! ry:n toimintaan kuuluu tiiviisti viikoittaisia tanssi-, liike-, ja esiintymispraktiikkoihin keskittyviä aamutunteja. Lisäksi tarjoamme kausittain upean kattauksen itsenäisiä työpajoja, joissa pääset kehittämään ammattitaitoasi tiiviissä, yhtenäisiksi hiotuissa paketeissa. Kauden ensimmäinen työpaja pidetään heti kuun vaihduttua ja ilmoittautuminen toivotulle kansantanssikurssille on nyt avattu! Löydät avoimen ilmoittautumislinkin sekä lisätiedot kaikista kolmesta syyskauden työpasta tästä artikkelista.

2.10.2021 Kontakti ja pulssi suomalaisessa kansantanssissa

Kurssilla lähestymme suomalaista perinnetanssia vuorovaikutuksen ja liikkeen pulssin eli sykkeen kautta. Sivuamme myös lyhyesti karjalaista tanssiperinnettä ja sen erityispiirteitä.  Pääpainopiste on kehollisessa toiminnassa ja kokemuksessa. Kurssilta saat erilaisia näkökulmia suomalaisen tanssillisen kulttuuriperinteen soveltamiseen omassa työssäsi, sekä ymmärryksen Suomen alueella tanssitun tanssiperinteen virtauksista ja monimuotoisuudesta. Kurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta kansantanssissa. 

Kuva: Mikko Malmivaara

Opettaja: Riina Hosio
Ajankohta: Lauantai 2.10.2021 kello 11:00–16:00 (sis. ruokatauon)
Tila: Tampereen konservatorion Trikoo.
Hinnat:
Perushinta: 90 €
Jäsenet: 60 € (TREenit! Ry, Tanssille ry, Turku Dansart ry jäsenet)
Yhteistyökumppanit: 70 € (PTK, Teme, Tampere Freet ry, Snorkkeli ry, Tanssin tehdas ry jäsenet)
Opiskelijat: 45 € (Opiskelijat)
Ilmoittautuminen: https://forms.gle/VDfy7AaYSpXs78wC9

Opettajaesittely
Riina Hosio
on Helsingissä asuva rovaniemeläislähtöinen kansantanssija, tanssinopettaja (AMK) ja tanssitaiteilija. Hän tanssii, esiintyy, koreografioi ja opettaa  tanssitaiteen freelancerina erityisosaamisenaan suomalainen ja karjalainen kansantanssi. Riinan sydän sykkii kovaa kansantanssille, jonka hän kokee olevan iso osa omaa identiteetiiään, siksipä ”kansantanssija”-nimikkeen konnotaation laajentaminen onkin yksi Riinan keskeisimpiä taiteellisia tavoitteita. Riina painottaa työssään kehollista kommunikointia, kansanperinteen itseisarvoa, kansanmusiikin ja kansantanssin yhteyttä sekä tanssilajien välisiä yhteisiä kohtaamispintoja.

Huom! Mikäli olet Pirkanmaan tanssinkeskus ry:n jäsen tai opiskelet Tampereen konservatorion tanssilinjalla, kysythän Sinulle varatuista ilmaispaikoista kontaktihenkilöltäsi!

Työpaja Facebookissa: https://www.facebook.com/events/337803281438443?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D


29.–30.10.2021 Koreografisten kehittelyiden työpaja

Koreografisten kehittelyjen kurssille jokainen tuo oman koreografian osan tai aihion. Omaa liikemateriaalia tai liikkeellisiä ja esityksellisiä aihioita tutkiskellaan, hiotaan ja muovataan  itsenäisesti sekä analysoidaan ja kehitellään edelleen – yhdessä keskustellen sekä erilaisten ehdotusten ja lähestymistapojen tai näkökulmien vaihdosten kautta. Ryhmän jäsenten toiveet ja kiinnostuksen kohteet vaikuttavat siihen, millaisia painotuksia kurssi saa. Ryhmässä voit jakaa raakoja ideoita tai testata valmista materiaalia ja saada palautetta toisilta osallistujilta.

Kurssilla Anniinan rooli on kysyä, ehdottaa sekä luoda dialogia ja vuorovaikutusta. Ohjaajana hän haluaa luoda rennon luottamuksellisen, vuorovaikutteisen ja keskustelevan ilmapiirin, jossa kaikkien  on turvallista työskennellä.

Opettaja: Anniina Kumpuniemi
Ajankohta: Pe 29.10. klo 17:30–20 &
la 30.10. klo 14:30–17
Tila: Tanssiteatteri MD, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere
Hinnat: 
Perushinta: 90 €
Jäsenet: 60 €
(TREenit! Ry, Tanssille ry, Turku Dansart ry,
jäsenet)
Yhteistyökumppanit: 70 € (PTK, Teme, Tampere
Freet ry, Snorkkeli ry, Tanssin tehdas ry
jäsenet)
Opiskelijat: 45 €
Ilmoittautuminen avataan 11.10.21


Opettajaesittely
”Olen Anniina Kumpuniemi, Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografi ja toiminnanjohtaja. Olen 25-vuotisen urani aikana valmistanut 18 koreografiaa MD:n ohjelmistoon sekä joitakin teoksia mm. Kantola & Seppänen Companylle ja VAPAAkollektiiville. Tällä hetkellä työstän kuuden tanssijan tehtäväpohjaista, muistoihin pohjautuvaa improvisaatiosooloista rakentuvaa Valintoja-Choices -teosta, jonka ensi-ilta on 4.11. Hällä-näyttämöllä http://www.tanssiteatterimd.fi/valintoja-choices-2/

Koreografina olen kiinnostunut liikemateriaalin muovaamisen monista mahdollisuuksista ja liikelaatujen hiomisesta. Merkitysten ja tarkoitusten suunnasta. Dynaamisten vaihtelujen muutoksista. Huomiopisteiden tietoisesta liikuttelusta. Merkitysten resonoinnista. Ajantajun katoamisesta. Rakenteista.  Koreografian suunnittelusta päätösprosessina ja erilaisten valintojen ketjuna. Tehtäväpohjaisesta koreografian rakentamisesta, koreografin roolin monista mahdollisista todentumista.”


20.11.2021 Passing through

Opettaja: Rebecca Laube Pohto
Ajankohta: 20.11. klo 11:30–17:00 (välissä ruokatauko)
Tila: Tanssistudio Razzmatazz, Aleksis Kiven katu 18 B, 33210 Tampere (4.krs)*
Hinnat: 
Perushinta: 90 €
Jäsenet: 60 € (TREenit! Ry, Tanssille ry, Turku Dansart ry jäsenet)
Yhteistyökumppanit: 70 € (PTK, Teme, Tampere Freet ry, Snorkkeli ry, Tanssin tehdas ry jäsenet)
Opiskelijat: 45 € (Opiskelijat)
Ilmoittautuminen avataan 1.11.2021

Opettajaesittely
Rebecca Laube-Pohto on freelancetanssitaiteilija ja tanssipedagogi, joka on suorittanut tanssinopettaja (AMK) tutkinnostaan puolet tanssijan (BA) koulutuksessa Portugalissa ja Norjassa. Keväällä 2021 Laube-Pohto osallistui nykytanssin ammattilaisille suunnattuihin syventäviin opintoihin Outokummussa. Tämän lisäksi Laube-Pohto on kouluttautunut aktiivisesti ammattilaisille suunnatuissa opinnoissa ja kursseilla eri maissa, esiintynyt Suomessa ja ulkomailla sekä opettanut tanssin ammattilaisten treenitunneilla ympäri Suomen. Llisäksi hän toimii Keskellä-kollektiivissa taiteellisena johtajana. Tällä hetkellä Laube-Pohto on erityisen kiinnostunut kehomuistista, hetkessä syntyvästä koreografiasta, läsnäolon tutkimisesta sekä ihmisten ja tilan välisistä yhteyksistä.

Laube-Pohto on opiskellut Passing Throughta (PT) ja Flying Lowta (FL) niiden kehittäjän David Zambranon opetuksessa vuodesta 2016 lähtien eri tanssifestivaaleilla ja kursseilla, sekä osallistunut kahdelle 4-5 viikon pituiselle FL/PT -intensiiville TicTac Art Centrellä, Belgiassa (2019 ja 2021). Lisäksi Laube-Pohto on osallistunut EXIN:n PT by 4 -intensiiville Barcelonassa (2020) opettajinaan Zambranon kanssa tiiviisti työskennelleet opettajat Edivaldo Ernesto, Milan Herich, Peter Jasko ja Horácio Macuacua. FL-tekniikkaa Laube-Pohto on opiskellut vuodesta 2014 Peter Jaskon ja Milan Herichn opetuksessa. Näiden lisäksi Laube-Pohto on osallistunut Zambranon improvisaatio ja Couple Dancing -workshopeille ja ollut aktiivisesti mukana järjestämässä avoimia treenirinkejä PT:n saralta yhdessä Tanssille Ry:n kanssa.


Avautuvista työpajailmoittautumisista tiedotamme jäsenkirjeen lisäksi sosiaalisessa mediassa käyttäjänä @treenitry sekä täällä, verkkosivuillamme. Löydät avoimet ilmoittautumislinkit myös aina kalenteristamme.

Yksi vastaus artikkeliiin “Syksyn työpajat 2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s