Haluamme olla osaltamme ehkäisemässä tartuntatilanteen leviämistä ja huolehtia alueemme ammattilaisten mahdollisuudesta ylläpitää ammattitaitoaan ja inspiroitua turvallisesti. TREenit! ry:n noudattaa järjestämänsä toiminnan piirissä ajantasaisia aluehallintoviraston määräyksiä sekä annettuja turvallisuusohjeita ja -rajoituksia. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 30.7.2021 antama päätös, jonka nojalla kokoontumisrajoitukset tiukentuivat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueella, on voimassa aina 28.8. saakka ja vaikuttaa näin TREenikaudenkin aloitukseen.

Kauden alun tunneilla on TREeneissä vahva maskisuositus tai muun kasvosuojaimen käytön suositus. Kunkin osallistujan tulee pitää huolta turvavälien toteutumisesta ja säilymisestä koko tunnin ajan sekä liikuttaessa studioiden tiloissa. Lisäksi jokaisen ammattilaisten aamutunneille osallistujan tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, turvallisia yskimiskäytänteitä sekä kuulostella omaa vointiaan ja pidättäytyä osallistumasta tunneille, mikäli kokee lieviäkään sairastumisen oireita (esim. päänsärky, kuume, lihaskipu, pahoinvointi). Muistutamme, että vastuullisuus on osa ammattitaitoa ja edellytämme jokaiselta kykyä toimia sen mukaisesti.

Avi:n määräyksen mukaisesti, PSHP-alueen toimijoiden on varmistettava yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. Lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia sisä- tai ulkotilassa tai sisätilassa oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne mahdollistavat yleisölle ja asiakkaille lähikontaktien välttämisen. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää. Määräys koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun. Tämän myötä olemme TREenit! ry:llä päättäneet linjata kauden aloituksen TREenien henkilömäärän kymmeneen, joten kauden ensimmäisille tunneille, 28.8. saakka, otamme treeneihin vain kahdeksan ensimmäistä ilmoittautunutta. Tunneille ilmoittaudutaan ennakkoon. Löydät ilmoittautumisohjeet tiedotteen lopusta.

TREenitalkkarit pitävät lisäksi nimilistaa ja kirjaa osallistumisista koko kauden ajan. Kaikkien osallistujien suorat yhteystiedot kerätään, mikäli tarve yhteydenpitoon tartuntaketjujen paikantamiseksi kurssin aikana tai jälkeen ilmenee. Turvallisten treenien järjestäminen on TREenit! ry:lle erityisen tärkeää ja haluamme osaltamme olla mahdollistamassa turvallisia tapoja harjoittaa ja kehittää esittävän taiteen ammattilaisten ammattitaitoa näinä poikkeusaikoina. Aluehallintovirasto voi tehdä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja päivitämme ohjeistuksiamme ajantasaisesti.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai huolia koskien omaa osallistumistasi syksyn tunneille tai sinulle herää pohdintoja kauden aikana, voit olla yhteydessä joko TREenitalkkareihin paikan päällä tai yhdistyksen puheenjohtajaan puhelimitse (044 5644 773). 

Toivotamme kaikille osallistujille ihanaa ja turvallista syyskauden aloitusta! Pidetään huolta toisistamme ja huolehtimalla yhteisten käytäntöjen toteutumisesta.

TREenit! ry:n hallituksen puheenjohtaja, Nelli Ojapalo
&
yhdistyskoordinaattori, Kaisu Tomperi

TREenit! ry – esittävien taiteiden ammattilaisten yhdistys
Tampere, Pirkanmaa

treenitry@treenitry
+358445644773 (pj. Nelli Ojapalo)

Social: @treenitry
https://www.facebook.com/treenitry/
https://www.instagram.com/treenitry/

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 30.7.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä, 31.5.2021

Aiemmin antamamme, voimassa oleva ohjeistus osallistujille:

28.7.2021 alkaen
Pyydämme kaikkia osallistujia noudattamaan seuraavia ohjeita:

– Ethän saavu tunneille, mikäli sinulla on flunssan oireita, koet olosi sairaaksi tai olet koronaviruksen altistusketjussa.

– Pese tai desinfioi kätesi heti saavuttuasi sekä wc-käyntien yhteydessä, ja aina tarvittaessa tai sopivan paikan tullen.

– Vältä lähikontaktia toisiin – pidetään fyysistä etäisyyttä toisiimme tunneilla ja tuntien yhteydessä.

– Aivasta ja yski oikeaoppisesti, desinfioi tai pese kädet.

– Suosittelemme vahvasti maskin tai muun kasvosuojaimen käyttöä.

– Pidä huolta omista tavaroistasi, juomapullostasi sekä mahdollisista eväistä – tauti tarttuu pääasiallisesti kosketus- tai pisaratartuntana.

– Poistuthan tunnilta, mikäli koet oirehtivasi ja ilmoitat mahdollisista oireista tai todetusta tartunnasta TREenitalkkarille tai tunnin opettajalle ohjaajalle. Tavoitat meidät tartuntatilanteessa myös sähköpostitse treenitry@gmail.com

– Vältetään ylimääräistä oleskelua studion tiloissa.

Ilmoittautuminen aamutunneille 28.8.2021 saakka seuraavasti:

Ilmoittaudu kauden alun TREenitunneille WhatsApp-viestillä tai tekstiviestitse numeroon 044 5644 773 (puheenjohtaja, Nelli Ojapalo).

Tallennamme numerosi yhteystietolistaan huolehtiaksemme turvallisuudesta. Yhteystietoja käytetään ainoastaan tarvittaessa tartuntavaaratilanteissa, eikä niitä koskaan käytetä muuhun kuin ilmoittautumistasi koskevan tunnin yhteydessä tapahtuvaan tiedottamiseen. Numero poistetaan listasta kaksi viikkoa tunnin jälkeisestä päivästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s