Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 30.7.2021 tehnyt päätöksen, jonka nojalla kokoontumisrajoitukset tiukentuvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueella torstaista 5.8.2021 lähtien. PSHP-alueen toimijoiden on varmistettava yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. Määräys koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun. 

Lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia sisä- tai ulkotilassa tai sisätilassa oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne mahdollistavat yleisölle ja asiakkaille lähikontaktien välttämisen. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Määräystä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin kokoontumisrajoitus

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä. Edellä mainittuja osallistujamääriä ylittäviä tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain pykälän 58 c velvoitteita.

Jos tilaisuus järjestetään sellaisessa asiakas- tai toimitilassa, jota koskee tartuntatautilain pykälän 58 d mukainen määräys lähikontaktien tosiasiallisesta välttämisestä, on järjestäjän noudatettava sekä kokoontumisrajoituksia että turvavälimääräystä.

Aluehallintovirasto voi tehdä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa Pirkanmaan epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Kesäkurssi 2.–6.8.2021

TREenit! ry:n järjestämällä Countertekniikan kesäkurssilla noudatetaan ajantasaisia aluehallintoviraston määräyksiä. Viiden päivän mittaisella kurssilla on vahva maskisuositus tai muun kasvosuojaimen käytön suositus. Kunkin osallistujan tulee pitää huolta turvavälien toteutumisesta ja säilymisestä koko kurssin ajan sekä kuljettaessa Tanssistudio Razzmatazzin tiloissa. Lisäksi jokaisen osallistujan tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, turvallisia yskimiskäytänteitä sekä kuulostella omaa vointiaan ja pidättäytyä osallistumasta kurssille mikäli kokee lieviäkään sairastumisen oireita (esim. päänsärky, kuume, lihaskipu, pahoinvointi). Muistutamme, että vastuullisuus on osa ammattitaitoa ja edellytämme jokaiselta kykyä toimia sen mukaisesti. Kaikki osallistujat on ohjeistettu ajantasaisin tiedoin.

Näiden toimintaohjeiden noudattamista työpajaviikon aikana valvovat kurssin työpajavastaavat (kaksi henkilöä) yhdessä kurssin opettajan kanssa. Työpajavastaavat huolehtivat kesäkurssin aikana käytettävän tanssistudion siisteydestä ja pintojen tehokkaaseen puhdistamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Tilassa on koneellinen ilmanvaihto sekä tarvittaessa studion tuuletusparvekkeelle johtava ovi voidaan pitää auki raikkaan ilman turvaamiseksi kurssitiloissa. Työpajavastaavat pitävät lisäksi nimilistaa ja kirjaa osallistumisista koko viikon ajan. Kaikkien osallistujien suorat yhteystiedot on kerätty, mikäli tarve yhteydenpitoon tartuntaketjujen paikantamiseksi kurssin aikana tai jälkeen ilmenee.

Turvallisen kesäkurssin järjestäminen on TREenit! ry:lle erityisen tärkeää ja haluamme osaltamme olla mahdollistamassa turvallisia tapoja harjoittaa ja kehittää esittävän taiteen ammattilaisten ammattitaitoa näinä poikkeusaikoina. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja päivitämme ohjeistuksiamme ajantasaisesti. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai huolia koskien omaa osallistumistasi elokuun kesäkurssille tai sinulle herää pohdintoja viikon aikana, voit olla yhteydessä joko työpajavastaaviin paikan päällä tai yhdistyksen puheenjohtajaan puhelimitse (044 5644 773). 

Toivotamme kaikille osallistujille ihanaa ja turvallista kesäkurssiviikkoa! Pidetään huolta toisistamme huolehtimalla yhteisten toimintatapojen toteutumisesta.

TREenit! ry:n hallituksen puheenjohtaja, Nelli Ojapalo
&
yhdistyskoordinaattori, Kaisu Tomperi

TREenit! ry – esittävien taiteiden ammattilaisten yhdistys
Tampere, Pirkanmaa

treenitry@treenitry
+358445644773 (pj. Nelli Ojapalo)

Social: @treenitry
https://www.facebook.com/treenitry/
https://www.instagram.com/treenitry/

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 30.7.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä, 31.5.2021

Aiemmin antamamme, voimassa oleva ohjeistus osallistujille:

28.7.2021
Pyydämme kaikkia osallistujia noudattamaan seuraavia ohjeita:

– Ethän saavu työpajaan, mikäli sinulla on flunssan oireita, koet olosi sairaaksi tai olet koronaviruksen altistusketjussa.- Pese tai desinfioi kätesi heti saavuttuasi sekä wc-käyntien yhteydessä, ja aina tarvittaessa tai sopivan paikan tullen.

– Vältä lähikontaktia toisiin – pidetään fyysistä etäisyyttä toisiimme tunneilla ja tuntien yhteydessä.

– Aivasta ja yski oikeaoppisesti, desinfioi tai pese kädet.

– Suosittelemme vahvasti maskin tai muun kasvosuojaimen käyttöä.

– Pidä huolta omista tavaroistasi, juomapullostasi sekä mahdollisista eväistä – tauti tarttuu pääasiallisesti kosketus- tai pisaratartuntana.

– Poistuthan tunnilta, mikäli koet oirehtivasi ja ilmoitat mahdollisista oireista tai todetusta tartunnasta ohjaajalle tai viikon kurssivastaaville Wilmalle tai Venlalle. Tavoitat meidät tartuntatilanteessa myös sähköpostitse treenitry@gmail.com

– Vältetään ylimääräistä oleskelua studion tiloissa.

Tiukentuneiden turvallisuusrajoitusten vuoksi kurssi-ilmoittautuminen on suljettu uusilta osallistujilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s