Pirkanmaan Tanssin Keskus ja TREenit! Ry järjestävät avoimen koe-esiintymistilaisuuden lauantaina 11.6.2022 klo 10:00-14:30. Lounastauon jälkeen pidetään verkostoitumishetki Speed-Art-Dating. Ilmoittaudu mukaan koko päiväksi tai valitsemiisi osioihin 5.6. mennessä!

Tilaisuudessa kaksi eri tekijää etsivät työryhmää projekteihinsa. Lisäksi tilaisuudessa on Speed-art-dating osio, jossa pääset tutustumaan muihin tilaisuuden osallistujiin ja verkostoitumaan. Voit ilmoittautua mukaan koko päiväksi tai osaksi päivää. Kuhunkin osioon mahtuu ensimmäiset 25 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse. Lue tarkemmat ohjeet alta, osiokohtaisesti.

Ilmoittaudu viimeistään 5.6.2022. Ilmoittautumiset esiintyviin teoksiin suoraa teosten yhteyshenkilöille, Speed-Art-Dating-osion ilmoittautumiset TREenit! ry:n sähköpostiin (Katso lisätiedot alta)!


AIKATAULU JA SISÄLLÖT

Koe-esiintymistilaisuus la 11.6.

Liikelaituri (Yliopistonkatu 58 D, Tampere)

klo 10:30-11:00 ilmoittautuminen ja oma lämmittely
klo 11:00-12:00 Vilhelmiina Sinervo
klo 12:00-13:00 Linda Kuha
klo 13:00-13:30 omakustanteinen lounas
klo 13:30-14:30 Speed-art-dating 

Hakujen kuvaukset

Vilhelmiina Sinervo – Invasion of Tontons -teoskonsepti 11:00-12:00

“”Invasion of Tontons” on tilasidonnainen teos ryhmädynamiikasta, henkilöttömyydestä ja improvisatorisesta laumaälystä, kun tilan käyttöä eivät ohjaa sosiaaliset paineet henkilökohtaisesta roolista. Oransseihin suojahaalareihin puetut esiintyjät ovat ihmiskehon kuori, kuin idea ihmisestä tutkimassa ympäristöä alkukantaisemmista lähtökohdista. Liikekieli syntyy suojapuvun ehdoilla, antaen tanssijalle melkein kuin nukettajan roolin.

Invasion of Tonton’s on inspiroitunut Tonton- videoteoksestani ja sen ensimmäinen kokeilu nähtiin osana Agit-Cirk:n ESSE-festivaalia kesällä 2021 Seurasaaressa.

Työpajassa haluan pukea osallistujat oransseihin sadepukuihin ja peittää osallistujien kasvot, kädet ja jalat mustaan. Asu luo tanssijalle oman suljetun todellisuuden, josta lähtien ja peiliä ja toisten katsetta apuna käyttäen etsimme liikkeitä, jotka herättävät hahmon parhaiten hengittäväksi olennoksi. Olennot tapaavat toisia samanlaisia olioita, peilaantuvat toisistaan, reagoivat toisiinsa ja luovat ryhmälleen toimivan tavan tutustua ympäristöönsä.

Minulla ei ole teokselle tällä hetkellä juurikaan rahoitusta, mutta olen kiinnostunut niin opiskelijoista kuin ammattilaisistakin. Se pystynkö palkkaamaan väkeä mukaan, on lähitulevaisuudessa vielä hyvin vaikeaa luvata. Olen hakemassa tällä konseptilla osaksi Oijoijoi-festivaalia loppukesälle 2022. Ennen kaikkea toivon löytäväni ihmisiä, joita kiinnostaa tutkia liikettä hieman erilaisesta lähtökohdasta. Oma taustani on sirkuksessa, eli olen hyvin fyysislähtöinen tekijä etsien outoutta ja erikoisuutta ympäristössä ja itseydessämme.”

Ilmoittaudu: Vilhelmiina Sinervo, vilus.art@gmail.com 

Viestiin:
– Nimi
– Yhteystiedot
– Oletko opiskelija vai ammattilainen (Ota huomioon teoksen aikataulu ja kerro, mikäli valmistut opinnoistasi ennen työn aloitusta.)


Linda Kuha – Dancers for change -improvisaatioryhmä, klo 12:00-13:00

“Minulla on vahva tarve tehdä konkreettisesti jotain sosiaalisesti ja ekologisesti kestävämmän tulevaisuuden eteen. Miten tanssitaide voisi olla dialogissa ihmisten arjessa? Dancers for change -improvisaatioryhmä on positiivinen muutosvoima, joka operoi tanssitaiteen keinoin. Ensimmäisessä teoksessa keskitymme kohtaamisen tulkitsemiseen ja esiintyjä-katsoja välisen dynamiikan tutkimiseen.

(Lisätietoja koreografilta!)

Etsin tanssijoita Dancers for change -improvisaatioryhmään. Koe-esiintymisessä ohjaan liike-improvisaatioharjoituksia, joissa erityisesti keskitytään vuorovaikutukseen muiden tanssijoiden kanssa. Haen esiintyjiä, joilla on taitoa kuunnella muita ja tehdä valintoja improvisaatiotilanteessa.

Etsin työryhmään kahta ammattitanssijaa ja kahta harjoittelijaa (tanssin opiskelijaa). Projekti on suunnitteluvaiheessa ja haen siihen parhaillaan apurahaa. Toteutusajankohta loka-marraskuu 2022.”

Ilmoittaudu: Linda Kuha, linda.kuha@gmail.com

Viestiin:
– Nimi
– Yhteystiedot
– Oletko opiskelija vai ammattilainen (Ota huomioon teoksen aikataulu ja kerro, mikäli valmistut opinnoistasi ennen työn aloitusta.)
– CV.


SPEED-ART-DATING

Lounaan jälkeen klo 13:30-14:30

Tilaisuudessa osallistujat tutustuvat toisiinsa ennalta annetun kysymyksen siivittämänä muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen paria vaihdetaan. Speed-art-dating mahdollistaa matalan kynnyksen tutustumisen alalla työskenteleviin ja uusien tuttavuuksien luomisen. Tule rohkeasti mukaan!

Tilaisuudessa osallistujat tutustuvat toisiinsa ennalta annetun kysymyksen siivittämänä noin muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen paria vaihdetaan. Speed-art-dating mahdollistaa matalan kynnyksen tutustumisen alalla työskenteleviin ja uusien tuttavuuksien luomisen. Tule rohkeasti mukaan!

Ilmoittaudu Speed-Art-Dating-osioon: treenitry@gmail.com.
Lisää viestin otsikoksi ”Avoin koetanssi: Speed-Art-Dating”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s