Meillä on suuri ilo saada Liikelaiturin syksyn house-taiteilija, Wilhelmina Ojanen, opettamaan TREenit! ry:n kauden viimeisten viikkojen aamutunnit!

Kuva: Kieran Dawes

Ojanen on Tampereella syntynyt ja Chilessä kasvanut tanssitaiteilija, jonka taiteellisessa praktiikassa yhdistyvät mm. koreografinen performanssi, jooga ja pedagogiikka. Työssään Ojanen on tarkastellut kysymyksiä ihmisten ja ei-inhimillisten tekijöiden välisestä yhteydestä ja syventynyt teemoihin kuten hoiva ja haavoittuvuus, organismien yhteenpunoutuminen ja ruumiin rajat.

TREenit! ry:n kauden viimeisillä ammattilaisten aamutunneilla tutkitaan pehmeyttä ja vahvuutta, kehon runollisuutta ja herkkyyttä. Pohjautuen harjoitteisiin ja tehtäviin, jotka perustuvat läsnäoloon ja kehon herkistämiseen, tullaan tuntien aikana löytämään erilaisia tapoja liikkua lattialla, spiraalissa, ja tilassa, suhteessa muihin kehoihin ja ympäröivään maailmaan. Tunneilla tullaan työskentelemään ohjattujen harjoitteiden, tehtäväpohjaisen improvisaation, ja koreografisen materiaalin parissa.

Wilhelmina Ojasen tunnit Liikelaiturilla:
Keskiviikkona 1.12. klo 9:30-11:00
Perjantaina 3.12. klo 9:30-11:00
Keskiviikkona 8.12. klo 9:30-11:00

Kuva: Camilla Greenwell (myös artikkelikuva)

Opettajaesittely

Wilhelmina Ojanen on Tampereella syntynyt, Chilessä kasvanut tanssitaiteilija ja koreografi. Hän on valmistunut Trinity Laban yliopistosta 2018 tanssijan maisteriohjelmasta kunniamaininnalla. Opintojen jälkeen Wilhelmina on työskennellyt Englannissa koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana.

Vuodet 2018–2019 Wilhelmina oli Sadler’s Wells-teatterin Young Associate Artist ja loi teoksia teatterin suurelle ja pienelle näyttämölle. Wilhelminan koreografisia töitä on esitetty mm. Kala Sangam Teatterilla, The Place Teatterilla, Lilian Baylis Studiolla ja Laban Teatterilla. Esiintyjänä Wilhelmina on työskennellyt mm. Hagit Yakiran, Richard Chappellin, Jarkko Partasen, Ben Wrightin ja Stephanie Schoberin teoksissa.

Kuva: Manuel Vason

Tanssintekijänä Wilhelminaa kiinnostaa tutkia runollisesti, liikkeen kautta, yhteyksiä toisiimme ja ympäröivään maailmaan; hänen kiinnostuksensa on feministisen filosofian, ekologisuuden ja antropologian kysymysten äärellä.

Wilhelmina Ojanen verkossa
www.wilhelminaojanendance.com
Vimeo: www.vimeo.com/wilhelminaojanen
Some: www.instagram.com/wilhelminaojanendance


Ojasen viimeisimmän blogijulkaisun hänen toiminnastaan house-taiteilijana voit lukea Pirkanmaan tanssinkeskuksen sivuilta: https://www.pirkanmaantanssinkeskus.fi/wilhelmina-ojanen-keskeneraisia-virkkeita-unenomaisia-kuvitelmia-ja-prosessin-kuvauksia/
(Julkaistu 25.11.2021)

Tunneille ei tällähetkellä tarvitse ilmoittautua. Lue lisää tuntimaksuista täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s