Tanssiteatteri Pinta työskentelee lokakuussa viikon Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Liikelaituri-harjoitustilassa. Viikon päätteeksi teoksen tanssijat Rosa Lohiniva ja Bambú pitävät teoksen teemaan ja liikkeellisiin tehtäviin liittyvän kaksipäiväisen työpajan.Tanssiteatteri Pintan seuraava teos liittyy vahvasti maailman vesitilanteeseen ja mahdolliseen tulevaisuuden uhkakuvaan. Teos pohjaa tämänhetkiseen faktatietoon ympäristön tilasta ja saastumisesta sekä kulutuksesta ja sen seurauksista.Liikkeellisesti teosta työstetään improvisaation, kontakti-improvisaation, nykytanssin tekniikoiden ja pariakrobatian avulla.TYÖPAJA 21.10.-22.10.2017Liikelaituriviikon päätteeksi Rosa ja Bambú pitävät työpajan tanssin ammattilaisille.Lauantai 21.10.2017Kello 11:00-14:00Sunnuntai 22.10.2017Kello 11:00-13:00Lauantaina lämmittelyn jälkeen keskitymme kuunteluun ja parityöskentelyyn. Käymme läpi erilaisia improvisaatioharjoituksia ja kasvatamme luottamusta silmällä pitäen sunnuntain teknisempiä tehtäviä.Riippuen ryhmän kokemuksesta ja koosta aloitamme omien kompositioiden kanssa työskentelyn.Sunnuntaina aloitamme fyysisemmällä lämmittelyllä. Tämän jälkeen siirrymme parityöskentelyyn ja nostoihin. Nostot ja akrobatialiikkeet muokataan ryhmälle sopiviksi.Lauantain kokonaisuudesta riippuen joko jatkamme tai aloitamme omien koreografioiden työstämisen liittyen Tanssiteatteri Pintan seuraavan teoksen aiheeseen.Rosa Lohiniva toimii Tanssiteatteri Pintan taiteellisena johtajana. Keväällä 2007 tanssijaksi valmistunut Lohiniva käyttää teostensa pohjana nykytanssia, johon hän yhdistelee muun muassa pariakrobatiaa ja teatteri-ilmaisun keinoja. Lisää työkaluja ohjaamiseen Lohiniva sai Teatterikorkeakoulun draamakasvatuksen opinnoistaan, joista hän valmistui 2016.Viimeisimmät projektit:Heikko Signaali (Tanssiteatteri Pinta/ Suomi 2017), The Blame (Tanssiteatteri Pinta/ Intia 2016) sekä NEMO (Tanssiteatteri Pinta/ Intia 2015)https://fi.linkedin.com/in/rosa-lohiniva-2966a191Bambú on fyysinen esiintyjä, joka hallitsee niin tanssin, akrobatian kuin parityöskentelyn. Erittäin aktiivinen tanssija on monissa projekteissa mukana. Pelkästään vuonna 2017 hän on tanssinut projekteissa kuten MTK100 (Suomi 2017), Heikko Signaali (Tanssiteatteri Pinta, Suomi 2017), Suomikuvia (Boomtown dance, Suomi 2017), What is light? (Faces festival, Suomi 2017), We only live once… or so you wish (Rosa&Bambú, Suomi 2017).Bambú toimii ajoittain myös parityöskentelyn ja sirkuksen opettajana.https://youtu.be/n3jj_Ao22e4Työpaja on ilmainen.

https://www.facebook.com/events/169586536933248/