SUOSTUMUS ESIINTYJÄNTYÖN LÄHTÖKOHTANA -TYÖPAJA

TREenit! Ry ja Pirkanmaan Tanssin Keskus järjestävät Suostumus esiintyjäntyön lähtökohtana -työpajan osana laajempaa Työnohjaus-kurssisarjaa. Työpajan pitää Sara-Maria Heinonen.

Miltä näyttää suostumukseen pohjaava esiintyvien alojen työkulttuuri?

Esiintyvässä työssä ollaan usein henkisesti ja fyysisesti intiimien tilanteiden kanssa tekemisissä. Tässä työpajassa tutkimme sitä, miten voimme taiteilijoina lähestyä näitä tilanteita turvallisesti ja toisiamme kunnioittaen. Samaan aikaan tutkimme, miten voimme olla varomatta toisiamme liikaa ja olla olettamatta toisten puolesta, mikä heille sopii ja mikä ei. Miten voimme luoda toimintakulttuuria, jonka raameissa toteutuvat samaan aikaan sekä taiteellinen vapaus että henkinen turva?

Suostumus esiintyjäntyön lähtökohtana -työpajassa käymme läpi käytännönläheisiä esiintyjäntyöhön liittyviä neuvottelutekniikoita ja suostumusharjoitteita. Harjoittelemme sitä, miten neuvottelu toimii esiintyvän työn tukena, ei sen esteenä tai hidasteena. Työpaja koostuu sekä harjoitteista että niitä purkavista reflektiokeskusteluista. Työpaja soveltuu kaikille esiintyvien alojen ammattilaisille ja opiskelijoille.

Työpaja järjestetään etänä Zoomissa. Varaathan itsellesi osallistumiseen rauhallisen tilan, jossa mahdut liikkumaan. Teemme työpajassa etänä harjoitteita muiden osallistujien kanssa, omaa työskentelyä omassa tilassa sekä käymme reflektiokeskustelua yhdessä.

 Työpajassa käsiteltäviä aihepiirejä ovat mm:

• Neuvottelun tekniikat: pyytäminen ja luvan anto sekä kieltäytyminen ja torjutuksi tuleminen.

• Rajanylitykset, väärintulkinnat ja niiden käsittely

Kurssin tavoitteita ovat:

• Antaa osallistujille valmiuksia ymmärtää ja kunnioittaa omia ja toisten rajoja taiteellisessa työssään.

• Antaa osallistujille konkreettisia keinoja rajoista neuvotteluun sekä mahdollisten rajanylitystilanteiden käsittelyyn ja purkamiseen.

• Antaa osallistujille uusia työkaluja ja inspiraatiota taiteelliseen työskentelyyn

• Kannustaa esiintyjiä olemaan sekä kunnioittavia että hurjia, herkkiä että rohkeita!

Kurssin vetäjästä

Sara-Maria Heinonen on helsinkiläinen näyttelijä ja intiimikoordinaattori, jonka erityisosaamista on suostumuksellisuus- ja neuvottelutaitojen kouluttaminen esiintyjille. Sara-Maria on valmistunut näyttelijäksi Nätyltä 2019, seksuaalineuvojaksi Sexpolta 2019 ja suorittaa parhaillaan taidealojen opettajan pedagogisia opintoja Taideyliopistolla.

Aikataulu:

pe 16.4. klo 9.30 – 14.30 (työpaja sisältää lounastauon).

Hinnat:

15 € TREenit! Ry:n ja PTK:n jäsenet

25 € muut

Paikka:

Zoom. Linkki ilmoittautuneille lähetetään mailitse lähempänä työpajan ajankohtaa.

Ilmoittautuminen:

Täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla osallistumismaksun varmistat paikan kurssilta. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. 

Maksuohjeet:

Saaja: TREenit! Ry

Tilinumero: FI47 4108 0010 3712 61

Viestikenttään: OMA nimesi / hintakategoria / mitä maksat.

(esim. Maija Meikäläinen / TREenit! Ry jäsen / Suostumus esiintyjäntyön lähtökohtana -työpaja).

Peruutusehdot:

Mikäli et voi osallistua työpajaan, ilmoita perumisesi välittömästi sähköpostilla treenitry@gmail.com. Työpajan voi peruuttaa maksutta 7.4.2021 asti. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta palautetaan 50 % osallistumismaksusta. 12.4.2021 jälkeen osallistumismaksun palautus ainoastaan terveydellisistä syistä ja lääkärin lausuntoa vastaan.

Järjestäjien peruuttaessa työpajan osallistumismaksut palautetaan täysimääräisinä.

Järjestäjillä on oikeus peruuttaa suunniteltu työpaja, mikäli työpajaan ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia tai työpaja joudutaan perumaan muuttuneiden olosuhteiden ja suositusten vuoksi. Huomioithan, että työpajan maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus. Ilmoittautuminen on sitova.