20.11.2021 Passing through

Kurssilla tutustutaan Passing Through praktiikkaan erilaisten harjoitteiden avulla ja tanssitaan yhdessä PT konseptin sisällä. Kurssipäivän aikana harjoitellaan mm. liikkumista erilaisia reittejä pitkin, liikkeessä pysymistä, valppaana oloa/reagointia toisiin samalla oman liikkeen sisällä olemisessa. Keskitymme opettelemaan PT harjoitteita, joiden avulla pääsemme tanssimaan yhdessä konseptin sisällä. Harjoittelemme seuraajana ja seurattavana oloa ja yhdessä tilan hahmoittamista ja muokkaamista. Kurssilta saa uusia virikkeitä ja tapoja liikkua tilassa yhdessä ja erikseen ja opettelemme kuinka tulla tietoisemmaksi tilasta, jossa on. Päivään sisältyy energiaa sekä tanssin ja yhdessä tekemisen iloa. Yhteyden luominen ympäröivään tilaan ja spontaanimmat valinnat improvisoinnin aikana kehittyvät. Hauskaa tulee olemaan ja tanssimaan pääsee varmasti!

Opettaja: Rebecca Laube Pohto
Ajankohta: 20.11. klo 11:30–17:00 (välissä ruokatauko)
Tila: Tanssistudio Razzmatazz, Aleksis Kiven katu 18 B, 33210 Tampere (4.krs)*
Hinnat: 
90 € | perushinta
60 € | jäsenet (TREenit! Ry, Tanssille ry, Turku Dansart ry jäsenet)
70 € | yhteistyökumppanit (PTK, Teme, Tampere Freet ry, Snorkkeli ry, Tanssin tehdas ry jäsenet)
45 € | opiskelijat
Ilmoittautuminen avataan 1.11.2021

Huom! Mikäli olet Pirkanmaan Tanssin Keskus ry:n jäsen,
kysythän Sinulle varatuista ilmaispaikoista kontaktihenkilöltäsi!

Opettajaesittely
Rebecca Laube-Pohto on freelancetanssitaiteilija ja tanssipedagogi, joka on suorittanut tanssinopettaja (AMK) tutkinnostaan puolet tanssijan (BA) koulutuksessa Portugalissa ja Norjassa. Keväällä 2021 Laube-Pohto osallistui nykytanssin ammattilaisille suunnattuihin syventäviin opintoihin Outokummussa. Tämän lisäksi Laube-Pohto on kouluttautunut aktiivisesti ammattilaisille suunnatuissa opinnoissa ja kursseilla eri maissa, esiintynyt Suomessa ja ulkomailla sekä opettanut tanssin ammattilaisten treenitunneilla ympäri Suomen. Llisäksi hän toimii Keskellä-kollektiivissa taiteellisena johtajana. Tällä hetkellä Laube-Pohto on erityisen kiinnostunut kehomuistista, hetkessä syntyvästä koreografiasta, läsnäolon tutkimisesta sekä ihmisten ja tilan välisistä yhteyksistä.

Laube-Pohto on opiskellut Passing Throughta (PT) ja Flying Lowta (FL) niiden kehittäjän David Zambranon opetuksessa vuodesta 2016 lähtien eri tanssifestivaaleilla ja kursseilla, sekä osallistunut kahdelle 4-5 viikon pituiselle FL/PT -intensiiville TicTac Art Centrellä, Belgiassa (2019 ja 2021). Lisäksi Laube-Pohto on osallistunut EXIN:n PT by 4 -intensiiville Barcelonassa (2020) opettajinaan Zambranon kanssa tiiviisti työskennelleet opettajat Edivaldo Ernesto, Milan Herich, Peter Jasko ja Horácio Macuacua. FL-tekniikkaa Laube-Pohto on opiskellut vuodesta 2014 Peter Jaskon ja Milan Herichn opetuksessa. Näiden lisäksi Laube-Pohto on osallistunut Zambranon improvisaatio ja Couple Dancing -workshopeille ja ollut aktiivisesti mukana järjestämässä avoimia treenirinkejä PT:n saralta yhdessä Tanssille Ry:n kanssa.