kuvaaja: Marko Mäkinen

Immersiivisen teatterin työpaja

Työpaja opettaa immersiivisten esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä. 

Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten perinteisen yleisösuhteen. Immersiiviset esitykset lomittuvat usein osallistavan ja vuorovaikutteisen taiteen sekä peliesitysten kanssa.

Työpajan ensimmäisenä päivänä tutustumme yleisesti immersiiviseen teatteriin ja sen tunnetuimpiin tekijöihin. Toisena päivänä keskitymme esiintymiseen immersiivisissä esityksissä ja erityisesti niissä käytettäviin liikkeellisiin lähestymistapoihin.   

OPETTAJA: Samee Haapa on tuottaja, ohjaaja, esiintyjä ja dj. Hänellä on näyttelijän (FIA), tanssijan ja antropologin koulutukset. Hän on toiminut yli 20 vuoden ajan sekä taiteen instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän viimeistelee parhaillaan taiteellista väitöstutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja. 

www.samihenrik.me
www.kaikenkesk.us

Pirkanmaan tämän hetkisten (6 hlö samassa tilassa 30.4. asti) koronasuositusten mukaisesti kurssille voidaan ottaa 5 ensimmäisenä ilmoittautunutta osallistujaa. Työpajaan voi osallistua vain terveenä ja oireettomana. Koko työpajan ajan pidämme huolta turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta, kasvosuojainten käytöstä sekä pintojen tehokkaasta putsaamisesta.

Mikäli työpaja on ilmoittautuessasi täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Jos kokoontumisrajoitukset höllentyvät Pirkanmaalla, avaamme lisää osallistumispaikkoja tälle kurssille. Varasijoille ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen (30.4.) työpajaa. Seuraamme aluehallintoviraston ohjeistuksia ja suosituksia.

Järjestäjillä on oikeus peruuttaa työpaja, mikäli pandemiatilanne niin vaatii.


ILMOITTAUTUMINEN
Täytä sähköinen ilmoittautumislomake tästä linkistä


HINNAT

70 € | TREenit! Ry:n, Tanssille ry:n, Turku Dansart ry:n ja PTK ry:n jäsenet
45 € | opiskelijat
90 € | muut

AIKATAULU

pe 7.5. klo 17:30–21
la 8.5. klo 11–16

PAIKKA

Liikelaituri
Yliopistonkatu 58D, 33100 Tampere

PERUUTUSEHDOT
Mikäli et voi osallistua työpajaan, ilmoita perumisesi välittömästi sähköpostilla treenitry@gmail.com. Työpajan voi peruuttaa maksutta 25.4.2021 asti. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta palautetaan 50 % osallistumismaksusta. 3.5.2021 jälkeen osallistumismaksun palautus ainoastaan terveydellisistä syistä ja lääkärin lausuntoa vastaan.

Järjestäjien peruuttaessa työpajan osallistumismaksut palautetaan täysimääräisinä.

Järjestäjillä on oikeus peruuttaa suunniteltu työpaja, mikäli työpajaan ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia tai työpaja joudutaan perumaan muuttuneiden olosuhteiden ja suositusten vuoksi. Huomioithan, että työpajan maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus. Ilmoittautuminen on sitova.