Kuva Lotta Kaarla

Kuinka Liikelaituri valaistaan ja kuinka äänentoistolaitteet toimivat?

Kaksipäiväisellä kurssilla taltutetaan turhat pelot tekniikkaa kohtaan ja opitaan ymmärtämään paremmin valo- ja ääniteknikon työtä teoksessa. Perjantaina syvennytään valoon ja lauantaina ääneen ja sitten lyödään nämä kaksi elementtiä yhteen. Työpajassa hahmottuvat valon ja äänen vaatima aika teosta rakentaessa ja opimme ymmärtämään mitä panostusta se vaatii. Tutustumme alan termistöön ja testailemme mitä kaikkea valon ja äänen kanssa voi saada aikaan.

Työpajan aikataulu:
Valotyöpaja pe 29.1.21 klo 9.30–12.30, valotaiteilija Anne Salmi
Äänityöpaja la 30.1.21 klo 13.30–16.30, äänisuunnittelija, muusikko Tony Sikström
Lauantai päivä jatkuu klo 16.30–18.30 yhdistäen valon ja äänen.

Paikka:
Liikelaituri, Yliopistonkatu 58 D, Tampere

Hinnat:
TREenit! Ry:n ja PTK:n jäsenet: 30 euroa / työpaja
Muut: 45 euroa / työpaja

Ilmoittautuminen:
Työpaja on täynnä!

OBS! Vallitsevan koronatilanteen vuoksi asetettujen suositusten ja rajoitusten puitteissa, työpajaan otetaan maksimissaan 9 osallistujaa.

Valotyöpaja, Anne Salmi
”Tervetuloa kurkistamaan valon maailmaan. Valo voi olla esityksessä vastanäyttelijä, lavastuksellinen tai tuomassa tunnelmaa. Valo paljastaa ja piilottaa, mutta miten päästä alkuun? Mitä voisi edes pyytää tai kysyä kun aikaa on vähän ja termistö hukassa. Entäpä kun esitys on kiertävä ja työryhmä on pieni ja täytyisi tietää mikä ihme on plotti tai valokartta.
Kurssilla käydään käytännönläheisesti läpi erilaisia lampputyyppejä, tehdään erilaisia valaistus-harjoitteita, joissa tutustutaan mm. valonsuuntien merkitykseen. Kurssin tarkoituksena on avata valon maagista ja ihanaa maailmaa mahdollisuuksineen esiintyjille.
Ennakkoon ei tarvitse tietää mitään dmx:stä, rgb:stä, profiiileista, floodeista tai himppareista, eli liikkeelle lähdetään matalalla kynnyksellä, tutkien ja hauskaa pitäen.
Anne Salmi on Kuopiolaistunut esittävän taiteen sekatyöläinen joka ohjaa, improvisoi ja teknikoi, ja on sille huhujen mukaan ihan todistettavasti maksettu tanssimisestakin. Salmen ensimmäinen ja suurin rakkaus on kuitenkin aina ollut esityksissä valo.”

Äänityöpaja, Tony Sikström
”Äänityöpajassa tutustutaan äänitekniikan perusteisiin sekä käydään läpi yleisimpiä äänentoiston / äänenmuokkauksen työkaluja. Tämän lisäksi olisi tarkoitus tutustua muutamiin ohjelmistoihin joita käytetään äänen muokkauksessa ja esitysten ajossa. Työpajan tarkoitus olisi antaa osallistujille perustiedot ja ymmärrys äänitekniikasta, sekä antaa eväitä lähteä itse tutkimaan äänen muokkausta ja mahdollisuuksia syvemmin.
Tony Sikström on muusikko ja äänisuunnittelija, joka tällä hetkellä opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa äänisuunnittelua maisterivaiheessa.”

Maksuohjeet
Saaja: TREenit! Ry
Tilinumero: FI47 4108 0010 3712 61
Viestikenttään: OMA nimesi / hintakategoria / mitä maksat.
(esim. Maija Meikäläinen / TREenit! Ry jäsen / Tekniikkatyöpaja)

Peruutusehdot
Mikäli et voi osallistua työpajaan, ilmoita perumisesi välittömästi sähköpostilla treenitry@gmail.com. Työpajan voi peruuttaa maksutta 17.1.2021 asti. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta palautetaan 50 % osallistumismaksusta. 25.1.2021 jälkeen osallistumismaksun palautus ainoastaan terveydellisistä syistä ja lääkärin lausuntoa vastaan.
Järjestäjien peruuttaessa työpajan osallistumismaksut palautetaan täysimääräisinä.
Järjestäjillä on oikeus peruuttaa suunniteltu työpaja, mikäli työpajaan ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia tai työpaja joudutaan perumaan muuttuneiden olosuhteiden ja suositusten vuoksi. Huomioithan, että työpajan maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus. Ilmoittautuminen on sitova.