Haluaisitko laulaa?
Osallistu kuoroon perjantaisin klo 15 Pyynikin Trikoolla.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Kuoron päätavoitteena on ensisijaisesti nostaa osallistujien valmiutta ja itsevarmuutta toimia laulajana osana kuoroa tai ensembleä mutta myös solistina.

Kuoron johtajana Niina Alitalo.

Osoite: Tampereen Konservatorio, Pyynikin Trikoo, Nahkakuja 7 D

Ohje perille:
– Pyynikin Trikoon rannanpuoleiselta alapihalta Pyynikki Gymin oikealta puolelta sisään rappukäytävään ja toiseen kerrokseen.
– Bussi nro. 25 Trikookujan pysäkki.
– 2 h kiekkoparkkipaikkoja alapihalla ja Trikoon rakennuksen sisäpihoilla.

Aika: Kevätkausi 11.1.2019–23.3.2019 perjantaisin klo 15.00–16.30.
HUOM! Kuoroa ei perjantaina 8.2., 22.2., 1.3.


Kuoroon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Maksu: Tunnit maksetaan ainoastaan TREenit! Ry:n 5 tai 10 kerran korteilla. Kortti tulee olla maksettuna etukäteen sekä lunastettuna TREenit! Ry:n aamutunneilta Liikelaiturilta. Sama kortti käy myös Liikelaiturin aamutunneille sekä jäsenillä myös balettiin.

Ohje tunnin alkuun: Tullessasi tunnille näytä 5 tai 10 kerran korttisi tunnin opettajalle ja hän rastittaa kortista yhden kerran. Merkitse myös osallistujalistaan nimesi ja rasti oikean päivämäärän kohdalle.

Viiden kerran kortti (voimassa kevätkauden 2019):
35 € TREenit! Ry:n jäsenet
45 € PTK/Teme/STST/Tampereen Freelancenäyttelijät/JOTODO
55 € Muut

Kymmenen kerran kortti (voimassa kevätkauden 2019):
60 € TREenit! Ry:n jäsenet
80 € PTK/Teme/STST/Tampereen Freelancenäyttelijät/JOTODO
100 € Muut


Mihin maksat: FI47 4108 0010 3712 61

Kenelle maksat: TREenit! Ry

Kirjoita viestikenttään: OMA nimesi / hintakategoria / mitä maksat.
(esim. Maija / TREenit! ry jäsen / 5 x kortti)

MUISTATHAN SUORITTAA MAKSUT AINA ETUKÄTEEN TILILLEMME! KIITOS!


Emme pelkästään harjoittele kuoro-ohjelmistoa, vaan ennen kaikkea käytännön kautta perehdymme myös musiikin perusteisiin. Muun muassa tahtilajeihin, yleiseen nuotinlukuun ja musiikin perussanastoon tutustumisen kautta musiikin hahmottaminen ja omaksuminen helpottuu sekä nopeutuu. Tämä tarjoaa työkaluja esimerkiksi työskentelyyn osana musikaaliensemleä tai vaikkapa koe-esiintymiseen valmistautumisessa.

Musiikin perusteiden käytännön hahmottamisen ohella toinen päälinja kuoron agendassa on terveelliseen ja turvalliseen äänenkäyttöön sekä sen mahdollisuuksiin tutustuminen (niin solistisessa kuin kuoroäänenkäytössäkin). Tämä tapahtuu muun muassa erilaisten ääniharjoitusten kautta, mitkä ovat osa jokaista kuorokertaa. Näiden myötä osallistujat saavat vinkkejä myös äänenhuoltoon, joka on tärkeä osa ääntään ammatissa käyttävien arkea. Myös ilmaisun ja tulkinnan luonteva tuominen lauluääneen on olennainen osa kuoron äänenkäytöllistä sisältöä.

Kuorossa pyritään laulamaan monipuolista ohjelmistoa, mutta painotus on kuitenkin kevyen (ei-klassisen) musiikin sekä musiikkiteatteriohjelmiston puolella. Erilaisten ohjelmistovalintojen kautta tutustutaan myös erilaisille musiikkityyleille ominaisiin äänenkäyttötapoihin.

Tavoitteena on siis monipuolisesti laajentaa osallistujien musiikillisia ja äänenkäytöllisiä valmiuksia erityisesti musiikkiteatteriympäristössä työskentelyä silmällä pitäen. Oppiminen pyritään pitämään mahdollisimman käytännön läheisenä. Kurssi sopii kaiken tasoisille, sillä opetuksen sisällössä tarjotaan mahdollisuuksia erilaisten lähtötasojen mukaan.

Terveisin
Niina