TreKI ja TREenit! Ry yhteistyössä Mirva Mäkisen kanssa tarjoavat liikettä ja lämminhenkistä yhdessä olemista talven kylmimpään ajankohtaan. Tämä esittävien taiteiden ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kontakti-improvisaation harrastajille suunnattu työpaja keskittyy erityisesti trion olemukseen niin kontaktissa kuin tanssijoiden välisenä tilallisena elementtinä. Trio voi olla kompleksisempi kuin duetto ja toisaalta se voi myös laajentaa improvisaation mahdollisuuksia.

Kontakti-improvisaatiossa kaksi tai useampi ihminen liikkuu yhdessä jakaen painoa toistensa kanssa. Keholliset impulssit, paino ja liikevoima ovat tunnistettavissa kontaktipisteen ja kosketuksen välityksellä. Kontaktipiste vaihtuu jatkuvasti tanssijoiden liikkeen lomassa. Tanssijat käyttävät rullausta, liukumista, heilahdusta ja lentämistä ymmärtääkseen omaa ja toisen tanssijan keskilinjaa.

Dialogi toiseen tanssijaan painon, tasapainon, refleksien ja impulssin välityksellä on kurssin ensisijainen tavoite. Kosketuksen, aistimisen ja painon jakamisen välityksellä harjoitellaan rullaamista, kaatumista ja pehmeää tapaa nostaa toista tanssijaa. Tunneilla pyritään löytämään keskustan optimaalinen käyttö sekä minimaalinen voimankäyttö nostamisessa ja se, kuinka liikkeen avulla voidaan tehdä kehosta kevyt. Keskustasta liikutaan kohti periferiaa ja harjoitellaan keskustan ja raajojen välisen yhteyden löytämistä.

Aikataulu:
lauantai 8.2.2020
12:30–13:00 Saapuminen
13:00–15:30 Sessio I
15:30–16:30 Lounas
16:30–18:30 Sessio II
19:00–22:00 Illanvietto- ja saunamahdollisuus
sunnuntai 9.2.2020
10:00–13:00 Sessio III
13:00–14:30 Lounas
14:30–17:00 Sessio IV
17:00–20:00 Jamit

Hinta:
65 € TreKI ry:n ja TREenit ry:n jäsenet
75 € Muut
45 € Taloudellisesti haasteellisessa tilanteessa olevat
45 € Opiskelijat

Paikka:
Johanneksen koulu, ala-aste, käynti keskustan puoleisesta ovesta
Postikatu 2, Tampere

Ilmoittautuminen:
https://forms.gle/nppB7rnhFq4xnmVAA

Maksuohjeet:
Varmistat paikkasi työpajassa maksamalla kurssin seuraavien ohjeiden mukaan.

Saaja: TREenit! Ry
Tilinumero: FI47 4108 0010 3712 61
Viestikenttään: OMA nimesi / hintakategoria / mitä maksat.
(esim. Maija Meikäläinen / TREenit! Ry jäsen / Mirva Mäkisen kurssi)

Mirva Mäkinen
Mirva Mäkinen väitteli tanssitaiteen tohtoriksi 2018 aiheesta ”Taiteellinen tutkimus kontakti-improvisaation arvoista somaesteettisen esityksen kehyksessä”. Vuodesta 2000 alkaen hän on toiminut Kallion lukion tanssin lehtorina. Hän on opettanut tanssia kansainvälisesti noin 40 eri maassa, mm. Cullberg Balletilla Ruotsissa. Mäkinen on myös työskennellyt tanssijana useiden tanssiryhmien ja koreografien teoksissa, mm. Karttunen Kollektiv:ssa (kor. Jyrki Karttunen), uuden sirkuksen ryhmä Circo Aereo:ssa, koreografi Joona Halosen teoksissa, Echo Echo tanssiryhmässä Irlannissa sekä yhteistyöproduktioissa Frey Faustin kanssa. Viimeisen viiden vuoden aikana Mäkinen on työskennellyt koreografi Valtteri Raekallion viidessä eri teoksessa.

”Olen tanssissa kiinnostunut virtaavasta liikkeestä ja flow-kokemuksista. Rakastan tutkia liikettä; liikkeen rytmiä ja liikkeen erilaisia tapoja ilmetä kehossa. Tanssimisen tunne syntyy minulle siitä tunteesta, kun pystyn vaihtelemaan rentouden ja jännityksen luomaa intensiteettiä. Kutsun tuota kehon tavaksi hengittää liikettä.”

Peruutusehdot
Mikäli et voi osallistua työpajaan, ilmoita perumisesi välittömästi sähköpostilla treenitry@gmail.com. Työpajan voi peruuttaa maksutta 23.1.2020 asti. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta palautetaan 50 % osallistumismaksusta. 3.2.2020 jälkeen osallistumismaksun palautus ainoastaan terveydellisistä syistä ja lääkärin lausuntoa vastaan.

Järjestäjien peruuttaessa työpajan osallistumismaksut palautetaan täysimääräisinä.