Miten voimme lähestyä kontaktityöskentelyä eri laatujen kautta?

Tämä kontaktityöskentelytyöpaja yhdistää nykytanssia, partnerointia, kontakti-improvisaatiota ja voimaharjoituksia. Työpajassa tutkimme erilaisia tapoja olla kontaktissa toiseen kehoon tai useampiin kehoihin. Työskentelemme yksin, pareina ja ryhmässä.

Työpajassa opimme tukemaan toista, ottamaan kiinni, putoamaan ja lentämään toisen kanssa. Harjoittelemme herkkyyttä ja läsnäoloa ollaksemme hereillä ja rauhallisina kontaktin hetkellä. Työstämme voimaa ja pehmeyttä, ja harjoittelemme vastuksen, hengityksen, kosketuksen, spiraalin ja nopeuden elementtejä apuna käyttäen.

Työpajan harjoitukset perustuvat yhteiseen työskentelyymme sekä erinäisten taiteellisten tuotantojen aikana kehitettyihin harjoituksiin.

Työpaja on suunnattu edistyneille tanssin harrastajille, tanssin opiskelijoille ja ammattilaisille, mutta ei tarvitse olla tehnyt kontaktityöskentelyä aikaisemmin osallistuakseen työpajaan. Pyrimme luomaan positiivisen, rohkaisevan ja rennon ilmapiirin, joka mahdollistaa uteliaan tutkimisen, sekä luottamuksen ja yhteyden kokemuksen syntymisen. Työpaja voidaan pitää joko suomeksi tai englanniksi osallistujista riippuen.

Mitä?

Flying, falling and supporting -kontaktityöpaja (opettajina Wilhelmina Ojanen ja Kardo Shiwan)

Missä?

Tampereen konservatorion studiolla, Pyynikin trikoolla
(Pyynikintie 29, Tampere)

Milloin?

Lauantaina 13.5. klo 10–15

Hinnat

  • 60 € early-bird hinta (ilmoittautuminen ja maksu 7.4.2023 mennessä)
  • 70 € jäsenhinta (8.4.2023 alkaen)
  • 80 € yhteistyökumppaneiden jäsenet
  • 40 € opiskelijat
  • 90 € muut

Huom. ilmoittaudu parin kanssa! Hinta molemmilta yhteensä 110 €. (Ei tarvitse olla TREenit! Ry:n jäsen.)

Maksuohjeet

Saaja: TREenit! Ry
Tilinumero: FI47 4108 0010 3712 61
Viestikenttään: oma nimesi / hintakategoria / Kontaktityöpaja
(Esim. Maija Meikäläinen / TREenit! Ry:n jäsen / Kontaktityöpaja

Ilmoittautumisesi jälkeen lähetämme vahvistuksen sekä maksutiedot myös sähköpostiisi viimeistään seuraavan työpäivän aikana. Maksamalla ilmoittautumisesi mukaisen kurssimaksun, vahvistat paikkasi tunneilta.

Tämän hetkisen tiedon ja ohjeistusten mukaan kurssin osallistujamäärää ei tarvitse rajoittaa. Seuraamme kuitenkin tarkasti muuttuvia ohjeita ja toteutamme kurssin kaikkien turvallisuutta vaalien. Kurssitiloissa on tarjolla desinfiointiainetta ja muuta oleskelua tilassa kurssin aikana on rajoitettu.

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Työpajan peruutusehdot

Mikäli et voi osallistua työpajaan, ilmoita perumisesi välittömästi sähköpostilla treenitry@gmail.com. Työpajan voi peruuttaa maksutta 28.4.2023 asti. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta palautetaan/veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Mikäli peruutat ilmoittautumisesi 6.5.2023 tai myöhemmin, osallistumismaksu palautetaan ainoastaan terveydellisistä syistä ja lääkärin lausuntoa vastaan.

Järjestäjien peruuttaessa työpajan osallistumismaksut palautetaan täysimääräisinä.

Järjestäjillä on oikeus peruuttaa suunniteltu työpaja, mikäli työpajaan ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia tai vallitseva koronatilanne pakottaa muuttamaan suunnitelmia. Huomioithan, että työpajan maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus. Ilmoittautuminen on sitova!

Opettajaesittelyt

Wilhelmina Ojanen on Helsingissä asuva tanssitaiteilija, koreografi ja joogaopettaja. Hän on valmistunut tanssijaksi Trinity Laban yliopiston tanssijan maisteriohjelmasta vuonna 2018. Opintojen jälkeen Wilhelmina työskenteli Englannissa koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana, ja muutti Suomeen keväällä 2020. Vuosina 2018-2019 Wilhelmina oli lontoolaisen Sadler’s Wells-teatterin Young Associate Artist, ja loi koreografisia teoksia teatterin suurelle ja pienelle näyttämölle. Wilhelminan koreografisia töitä on esitetty myös Kala Sangam Teatterilla, The Place Teatterilla, Lilian Baylis Studiolla ja Laban Teatterilla. Esiintyjänä Wilhelmina on työskennellyt mm. Kardo Shiwanin, Hagit Yakiran, Richard Chappellin, Jarkko Partasen, ja Ben Wrightin teoksissa. Wilhelminan taiteellinen työ koreografina ja esiintyjänä liikkuu fyysisen ja poeettisen, pehmeyden ja vahvuuden, muistin ja ruumiillisuuden rajapinnoilla ja risteyskohdissa.

Kardo Shiwan on taiteilija, joka työskentelee näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana ja tanssijana erinäisissä kokoonpanoissa ja ympäristöissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Juuri nyt Kardo on kiinnostunut työskentelystä joka sijoittuu kulttuurintutkimuksen ja ruumiillisuuden välimaastoihin ja risteyskohtiin. Välitilassa oleminen on ollut Kardon elämässä alati läsnä ja se on mahdollistanut tilan pohtia kysymyksiä erilaisesta maailmassa olemisesta.

Sivun kuvat: Vilma Rimpelä

Työpaja järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.