29.–30.10.2021 Koreografisten kehittelyiden työpaja

Koreografisten kehittelyjen kurssille jokainen tuo oman koreografian osan tai aihion. Omaa liikemateriaalia tai liikkeellisiä ja esityksellisiä aihioita tutkiskellaan, hiotaan ja muovataan  itsenäisesti sekä analysoidaan ja kehitellään edelleen – yhdessä keskustellen sekä erilaisten ehdotusten ja lähestymistapojen tai näkökulmien vaihdosten kautta. Ryhmän jäsenten toiveet ja kiinnostuksen kohteet vaikuttavat siihen, millaisia painotuksia kurssi saa. Ryhmässä voit jakaa raakoja ideoita tai testata valmista materiaalia ja saada palautetta toisilta osallistujilta.

Kurssilla Anniinan rooli on kysyä, ehdottaa sekä luoda dialogia ja vuorovaikutusta. Ohjaajana hän haluaa luoda rennon luottamuksellisen, vuorovaikutteisen ja keskustelevan ilmapiirin, jossa kaikkien  on turvallista työskennellä.

Opettaja: Anniina Kumpuniemi
Ajankohta: pe 29.10. klo 17:30–20 &
la 30.10. klo 14:30–17
Tila: Tanssiteatteri MD, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere
Hinnat: 
90 € | perushinta
60 € | jäsenet
(TREenit! Ry, Tanssille ry, Turku Dansart ry jäsenet)
70 € | yhteistyökumppanit
(PTK, Teme, Tampere Freet ry, Snorkkeli ry, Tanssin tehdas ry jäsenet)
45 € | opiskelijat
Ilmoittautuminen avataan 11.10.2021

Opettajaesittely
”Olen Anniina Kumpuniemi, Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografi ja toiminnanjohtaja. Olen 25-vuotisen urani aikana valmistanut 18 koreografiaa MD:n ohjelmistoon sekä joitakin teoksia mm. Kantola & Seppänen Companylle ja VAPAAkollektiiville. Tällä hetkellä työstän kuuden tanssijan tehtäväpohjaista, muistoihin pohjautuvaa improvisaatiosooloista rakentuvaa Valintoja-Choices -teosta, jonka ensi-ilta on 4.11. Hällä-näyttämöllä http://www.tanssiteatterimd.fi/valintoja-choices-2/

Koreografina olen kiinnostunut liikemateriaalin muovaamisen monista mahdollisuuksista ja liikelaatujen hiomisesta. Merkitysten ja tarkoitusten suunnasta. Dynaamisten vaihtelujen muutoksista. Huomiopisteiden tietoisesta liikuttelusta. Merkitysten resonoinnista. Ajantajun katoamisesta. Rakenteista.  Koreografian suunnittelusta päätösprosessina ja erilaisten valintojen ketjuna. Tehtäväpohjaisesta koreografian rakentamisesta, koreografin roolin monista mahdollisista todentumista.”

Huom! Mikäli olet Pirkanmaan Tanssin Keskus ry:n jäsen,
kysythän Sinulle varatuista ilmaispaikoista kontaktihenkilöltäsi!